Filmpje voor thuis – Deel 3

Speciaal voor alle kinderen thuis in deze coronatijd hebben we 3 filmpjes gemaakt. Samen vertellen ze het Bijbelverhaal over het dienstmeisje van Naäman. Hier vind je de laatste aflevering alweer, nummer 3. Veel plezier ervan! En een hele fijne zomer gewenst.

Heb je aflevering 1 gemist? Klik dan eerst hier.
Heb je aflevering 2 gemist? Klik dan eerst hier.

Handig om die eerst te zien, voordat je aflevering 3 gaat kijken:

De Vliegende Speeldoos – Het Geschenk (aflevering 3)

Bij deze aflevering kun je weer allerlei opdrachten doen. Alleen of samen.
Kijk maar welke opdracht bij je past of doe ze allemaal.

Opdracht 1: Lees
Lees het Bijbelverhaal (gewoon nog een keer): 2 koningen hoofdstuk 5. En zoek de verschillen als je het vergelijkt met het filmpje. Wat is er deze keer anders?

Opdracht 2: Maak
– Knutsel je eigen wc-rol-verrekijker. Versier het met dingen die je leuk vindt.
– Knutsel je eigen koninklijke wc-rol-pruik. En doe hem op bij jezelf of bij een ander.
– Of zoek of maak je eigen verstopplek. Zodat je je net als koning Joram goed verstoppen kunt.

Vraag om over na te denken:
Naäman heeft in dit verhaal een tegenvaller. Hij is helemaal op reis gegaan naar Israël, – echt een lange reis!-, om Elisa te vinden. De profeet van God die hem kan helpen om beter te worden. Maar als hij aankomt inIsraël, en de weg vraagt aan de bange koning Joram, komt hij geen stap verder. Naaman weet niet waar Elisa is of waar hij hem kan vinden.
Vraag: Hoe reageert het meisje in dit filmpje op deze tegenvaller?
En vraag 2: hoe reageer jijzelf en bijv. je vader of moeder bij een tegenvaller?
Vragen om over na te denken en samen te bespreken.

Quizvraag:
Waarom is Naäman zo kwaad als Gehazi hem vertelt dat hij 7x kopje onder moet, om beter te worden?
A. Hij heeft een hekel aan water.
B. Hij kan helemaal niet tot 7 tellen.
C. Hij heeft geen zwemdiploma.
D. een andere reden, namelijk….  (vul zelf in).

Opdracht 3: Speel
– Naäman is in deze aflevering de hele tijd op zoek. Eerst naar koning Joram, daarna naar het meisje, dan weer naar Elisa. Speel verstoppertje of spoorzoekertje en zoek iedereen van het verhaal op.
– Gehazi, de knecht van Elisa is een goede hardloper. Doe een hardloopwedstrijdje binnen of buiten en kijk wie de snelste Gehazi is.
– Speel het verhaal van ‘7x kopje onder’ na. In het zwembad, op het strand, in de vijver of thuis met een teil water:-) (Je kan er ook een snoepje in doen, dan combineer je dit meteen met het spel snoephappen en heb je na de 7e keer kopje onder net als Naäman een beloning:-)
Dit kun je doen, samen met broertjes & zusjes, vader & moeder, vriendjes & en vriendinnetjes of je knuffels. Stuur ons een foto of filmpje via devliegendespeeldoos@gmail.com

Opdracht 4: Dans
Maak je eigen dans op het liedje: Ook al ben je groot, ook al ben je klein (zie het feestelijke slotlied in aflevering 2). Stuur ons een foto of filmpje via devliegendespeeldoos@gmail.com

Opdracht 5: Onthoud
– Ook al ben je klein en jong en kind, ook jij kunt grootse dingen doen voor God. Kinderen zijn belangrijk voor God.
Lees Mattheus 18, vers 1 t/m 4. Alleen of samen met bijvoorbeeld je vader of moeder. Check wat Jezus daar zegt tegen de volwassenen over kinderen.

Alle liedjes horen?
Dat kan! Bij dit verhaal over het slavinnetje hoort een cd met liedjes. Tijdens dit filmpje hoorde je al een paar stukjes voorbij komen. Als je alle liedjes wilt horen, stuur ons een berichtje. Dan kun je de cd bestellen voor €5,- excl. verzendkosten.
Of wordt vriend van De Vliegende Speeldoos, dan krijg je de cd gratis. En dan ondersteun je ons werk. Stuur ons even een mail als je daar meer over wilt weten via contact.


Voor de ouders:

We missen het. Samen met kinderen Bijbelverhalen spelen, hen laten stralen op het podium. Een bijbelverhaal en bijbelse boodschap meegeven aan kinderen, en iedereen die komt kijken.
De afgelopen maanden hebben we niet gespeeld. We hopen in het najaar weer wat voorstellingen op te pakken, maar er is nog veel onzeker.
Met dit filmpje willen we toch wat geven en uitdelen.
Wat we ook missen zijn inkomsten. Doordat we niet spelen, kunnen we niet sparen voor het maken van nieuwe voorstellingen. Meer dan nu zijn we afhankelijk van giften om ons werk te kunnen blijven voortzetten.
Wil je het werk van De Vliegende Speeldoos steunen? Heel graag. Dat kan door een gift over te maken op Rekening NL96 ABNA 0506 3158 43 t.n.v.Stichting de Vliegende Speeldoos. Of door vriend te worden van De Vliegende Speeldoos. Zie hier voor meer info.
Alvast bedankt!
En als je al vriend bent, dankjewel!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: