Filmpje voor thuis – Deel 2

Speciaal voor alle kinderen thuis in deze coronatijd hebben we 3 afleveringen. Samen vertellen ze het Bijbelverhaal over het dienstmeisje van Naäman. Hier vind je aflevering 2.

Heb je aflevering 1 gemist? Klik dan eerst hier, voordat je aflevering 2 gaat bekijken.

De Vliegende Speeldoos – Het Geschenk (aflevering 2)

Bij deze aflevering kun je nog allerlei opdrachten doen. Alleen of samen.
Kijk maar welke opdracht bij je past of doe ze allemaal.

Opdracht 1: Lees
Lees het Bijbelverhaal (gewoon nog een keer): 2 koningen hoofdstuk 5. En zoek de verschillen als je het vergelijkt met het filmpje. Wat is er anders?

Opdracht 2: Maak
Naäman moet op reis. En bij ons gaat het meisje mee op reis. Ze moeten een lange reis maken.
– Knutsel/teken je eigen routekaart van Syrië naar Israël. Wat komen Naäman en het meisje onderweg tegen?
– Of knutsel/teken/bouw je eigen voertuig met (wc-rollen of lego of…) zodat je de reis zelf kan maken.

Vraag om over na te denken:
In dit verhaal speelt een jong meisje een hele belangrijke rol. We weten eigenlijk niet hoe oud ze was. Dat staat er niet bij. Misschien was ze 8, misschien 10, misschien 12. Maar ze is nog een kind, net als jij.
Ze wordt geroofd door een roversbende, verkocht aan rijke mensen in een ver land en ze moet werken als dienstmeisje. Niet echt leuke dingen in het leven van een kind. Toch gaat ze niet bij de pakken neer zitten en helpt ze Naäman. Ze geeft hem advies en dat redt uiteindelijk zijn leven.
Hoe doet ze dat? Niet somber worden, niet boos of alleen maar verdrietig. Maar toch nog oog houden voor hoe ze iemand anders kan helpen?
Een vraag om over na te denken en samen te bespreken.

Quizvraag:
Waarom was het zo’n probleem dat Naäman melaats was geworden?
A. Dan ben je besmettelijk en dus gevaarlijk voor anderen. En dan moet je in quarantaine en dat is heel vervelend zoals je misschien weet.
B. Als je melaats bent, wordt je steeds zieker en je kunt er zelfs aan sterven.
C. Naäman had een hele belangrijke baan als legerleider bij de koning van Syrië, hij was bang zijn baan te verliezen.
D. Ik kan niet kiezen want ik denk dat A, B en C allemaal goed zijn.

Opdracht 3: Speel
– Maak met schmink je eigen melaatse hand of…
– ‘Ontdek je geheim’! Dat kan op 2 manieren. 1. schrijf een geheim op een briefje en plak die bij een ander op het voorhoofd. Door vragen te stellen met alleen ja/nee antwoord moet hij of zij zijn eigen geheim raden. 2. Of doe een voorwerp onder een doek. En laat een ander raden wat het is door wel te voelen en niet te kijken.
– Speel samen dokterstikkertje (als je iemand tikt en bijv. op zijn rug raakt, moet diegene met hand op de rug weer een ander tikken enzovoort)
– Of …? Speel het verhaal op je eigen manier thuis na.
Samen met broertjes & zusjes, vader & moeder, vriendjes & en vriendinnetjes of je knuffels. Stuur ons een foto of filmpje via devliegendespeeldoos@gmail.com

Opdracht 4: Dans
Maak je eigen dans op het liedje: Ook al voel je je klein, de Heer wil je Herder zijn (zie aflevering 2). Stuur ons een foto of filmpje via devliegendespeeldoos@gmail.com

Opdracht 5: Deel uit
Een beetje moed uitdelen. Het liedje ‘Ook al voel je je klein, de Heer wil je Herder zijn’ geeft moed aan het meisje en aan Naäman. Ze geven niet op en zien, hoe klein ook, toch weer een mogelijkheid om verder te gaan.
Hoe kun jij moed uitdelen? Misschien weet je wel een manier en iemand aan wie je dat kan geven.

Alle liedjes horen?
Dat kan! Bij dit verhaal over het slavinnetje hoort een cd met liedjes. Tijdens dit filmpje hoorde je al een paar stukjes voorbij komen. Als je alle liedjes wilt horen, stuur ons even een berichtje. Dan kun je de cd bestellen voor €5,- excl. verzendkosten.
Of wordt vriend van De Vliegende Speeldoos, dan krijg je de cd gratis. En dan ondersteun je ons werk. Stuur ons even een mail als je daar meer over wilt weten via contact.

Benieuwd hoe het verder gaat met dit verhaal?
Volgende week op onze site:  de laatste aflevering alweer. Met nieuwe opdrachten en een quizvraag!


Voor de ouders:

We missen het. Samen met kinderen Bijbelverhalen spelen, hen laten stralen op het podium. Een bijbelverhaal en bijbelse boodschap meegeven aan kinderen, en iedereen die komt kijken.
De afgelopen maanden hebben we niet gespeeld. We hopen in het najaar weer wat voorstellingen op te pakken, maar er is nog veel onzeker.
Met dit filmpje willen we toch wat geven en uitdelen.
Wat we ook missen zijn inkomsten. Doordat we niet spelen, kunnen we niet sparen voor het maken van nieuwe voorstellingen. Meer dan nu zijn we afhankelijk van giften om ons werk te kunnen blijven voortzetten.
Wil je het werk van De Vliegende Speeldoos steunen? Heel graag. Dat kan door een gift over te maken op Rekening NL96 ABNA 0506 3158 43 t.n.v.Stichting de Vliegende Speeldoos. Of door vriend te worden van De Vliegende Speeldoos. Zie hier voor meer info.
Alvast bedankt!
En als je al vriend bent, dankjewel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: