Huidige Voorstellingen

POSTER FINAL jona kleinJONA

Ninevé.
De stad van slechteriken.
De stad van koning Rod.
De stad die andere landen bedreigt.

God wil daar wat aan doen. Want zo kan het niet langer. Hij kiest Jona voor deze taak. Hij moet naar Ninevé gaan en de mensen waarschuwen. Om ze nog een kans te geven.
Maar Jona wil niet. Sterker nog, hij gaat weg en hoopt dat God hem niet kan vinden. Maar daar vergist hij zich in. God heeft een plan. Voor zowel Ninevé als voor Jona…

Een verhaal over nieuwe kansen en vergeving.
Jona is gebaseerd op het Bijbelboek Jona.

                                                     – Geef elkaar de hand – 

NU BOEKEN – INFORMATIE AANVRAGEN 

Flyer Esther vk

ESTHER
Het leven van de mooie Joodse Esther loopt helemaal anders dan ze had verwacht. De ene dag woont ze bij haar pleegvader Mordechai. De volgende dag wordt ze meegenomen om als kandidaat mee te doen in een soort wedstrijd: wie wordt de nieuwe vrouw van de meest machtige koning van de wereld: Ahasveros?
Tegen alle verwachting in, wordt Esther gekozen als de nieuwe koningin. En moet ze gaan wonen in het paleis van Perzië. Niet zo’n veilige plek voor een Joods meisje. Want Joden hebben vijanden in Perzië. Daarom houdt ze haar afkomst geheim. Ze heeft genoeg reden om bij de pakken neer te gaan zitten.
Maar dat gaat niet. Want opeens is er nog een veel groter gevaar. Haman.
Haman is de eerste minister en op een na machtigste man van het land. Hij wil Esthers familie en volk uitroeien en vaardigt daarvoor een wet uit van Meden en Perzen. Het Joodse volk is ten dode opgeschreven.
Alle Joden worden doodsbang. Wie zal nu nog iets kunnen doen?
Mordechai spoort Esther aan om haar volk te redden. Lukt het Esther en durft zij iets te doen om het lot van haar volk te keren?

‘Esther’ is een verhaal over moed. Moed om in nieuwe situaties weer op te staan en de toekomst in te stappen. Moed om tegen je angst in, toch te handelen. Moed om te durven stralen in je leven, omdat je zo gemaakt bent. ‘ Zo leer ik moedig te leven met mijn Heer’.

‘Esther’ is gebaseerd op het Bijbelboek Esther.

NU BOEKEN – INFORMATIE AANVRAGEN 

 

JOZEF

De voorstelling Jozef is in de maak. Vanaf nu te boeken.
Info volgt nog.

in deze voorstelling kunnen kinderen van groep 3 t/m 8 meespelen.
(Dus net wat anders dan bij onze andere voorstellingen.)

NU BOEKEN – INFORMATIE AANVRAGEN 

6 Comments on “Huidige Voorstellingen

  1. Erg leuke en eigentijdse voorstelling. Kinderen kunnen echt hun rol inleven en vergt weinig spanning door de manier waarop de kinderen het in 1 dag leren en geen grote hoeveelheden tekst hoeven te onthouden. Leuke manier hoe de cast de kinderen erin betrekken en allemaal op een relaxte houding en ondanks dat een strakke en heldere musical neerzetten.

  2. Pingback: Het boek Esther - ETS-Bijbelcursus – GROEIBLOG

  3. Pingback: Esther : de verborgene komt tevoorschijn | Kindernevendienst weblog

  4. Gisteren deed onze dochter (bijna 5 jaar) mee aan de musical Jona in Dronten en ze vond het fantastisch!!
    Zingen, dansen en meespelen, wij (papa, mama, opa, oma’s) hebben genoten van begin tot eind!
    Veel dank!

  5. Ik weet nog heel goed hoe het allemaal gegaan was toen ik mee speelde in de musical Esther. Ik was als klein kind er altijd dol van om op het podium te staan. de docenten waren echt heel aardig en maakte er echt iets leuks van om alles te leren zomaar in 1 dag. het heel me ook erg geholpen om meer vertrouwen te krijgen en steviger in mijn voeten te staan in mijn droom om theater te doen als beroep. Ik had 1 van de liedjes van de musical in mijn hoofd gekregen en heb toen deze website gevonden. en nu zit ik hier een heel verhaal te typen eigenlijk best raar. hoe dan ook heel erg bedankt voor de ervaringen,inspiratie en plezier die ik en heel veel andere kinderen hebben mogen ervaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: