Huidige Voorstellingen

MOZES

flyer mozes voorkantHet is feest! Maar waarom eigenlijk? Dat is een lang en oud verhaal… Dat verhaal gaat over een volk dat leeft als slaaf in het land Egypte. Het wil graag vasthouden aan Gods belofte: Hij heeft beloofd om hen te bevrijden. Maar het duurt nu al zo lang. Vele kilometers verderop zit een man in de woestijn. hij is een Egyptische prins en een slaaf tegelijk. Mozes. Hij is bang en niet helemaal onterecht. Mozes wordt gezocht als een beruchte crimineel. Dan ziet hij op een dag iets bijzonders en ontmoet hij God. God kiest Mozes om de bevrijder te worden van het slavenvolk. Mozes durft en kan en wil niet, maar hij gaat toch. Samen met zijn broer en God aan hun zijde, gebeuren de meest bijzondere wonderen.

Mozes gaat over slavernij, over iemand die denkt dat hij iets niet kan, over Gods belofte en nabijheid en over bevrijding. Gebaseerd op Exodus 1 t/m 15.
NU BOEKEN – INFORMATIE AANVRAGEN

 

Flyer Esther vkESTHER
Het leven van de mooie Joodse Esther loopt helemaal anders dan ze had verwacht. De ene dag woont ze bij haar pleegvader Mordechai. De volgende dag wordt ze meegenomen om als kandidaat mee te doen in een soort wedstrijd: wie wordt de nieuwe vrouw van de meest machtige koning van de wereld: Ahasveros?
Tegen alle verwachting in, wordt Esther gekozen als de nieuwe koningin. En moet ze gaan wonen in het paleis van Perzië. Niet zo’n veilige plek voor een Joods meisje. Want Joden hebben vijanden in Perzië. Daarom houdt ze haar afkomst geheim. Ze heeft genoeg reden om bij de pakken neer te gaan zitten.
Maar dat gaat niet. Want opeens is er nog een veel groter gevaar. Haman.
Haman is de eerste minister en op een na machtigste man van het land. Hij wil Esthers familie en volk uitroeien en vaardigt daarvoor een wet uit van Meden en Perzen. Het Joodse volk is ten dode opgeschreven.
Alle Joden worden doodsbang. Wie zal nu nog iets kunnen doen?
Mordechai spoort Esther aan om haar volk te redden. Lukt het Esther en durft zij iets te doen om het lot van haar volk te keren?

‘Esther’ is een verhaal over moed. Moed om in nieuwe situaties weer op te staan en de toekomst in te stappen. Moed om tegen je angst in, toch te handelen. Moed om te durven stralen in je leven, omdat je zo gemaakt bent. ‘ Zo leer ik moedig te leven met mijn Heer’.

‘Esther’ is gebaseerd op het Bijbelboek Esther.

Op dit moment is deze voorstelling in de maak. Vanaf heden kan Esther geboekt worden en vanaf najaar 2015  wordt ‘Esther’ gespeeld.

NU BOEKEN – INFORMATIE AANVRAGEN 

2 Comments on “Huidige Voorstellingen

  1. Erg leuke en eigentijdse voorstelling. Kinderen kunnen echt hun rol inleven en vergt weinig spanning door de manier waarop de kinderen het in 1 dag leren en geen grote hoeveelheden tekst hoeven te onthouden. Leuke manier hoe de cast de kinderen erin betrekken en allemaal op een relaxte houding en ondanks dat een strakke en heldere musical neerzetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: