Een dag met ‘de Speeldoos…’

Hoe ziet een dag met de Vliegende Speeldoos eruit?

Aankomst
Nadat de spelers van de vliegende speeldoos aangekomen zijn, starten zij met het opbouwen van het decor en de techniek. Daarnaast zal een van de spelers de dag bespreken met de kinderwerkers.

Voorpresentatie
Tijdens de voorpresentatie wordt een klein stukje uit de voorstelling gespeeld. Nadat de toon is gezet, wordt duidelijk gemaakt dat de spelers deze voorstelling niet alleen kunnen spelen. Ze hebben hulp nodig van de kinderen. Aansluitend worden de kinderen in groepen gedeeld door de spelers.

Eerste repetitieperiode
De docenten van De Vliegende Speeldoos maken de kinderen duidelijk wat hun rol is in de voorstelling. Gedurende drie kwartier wordt er hard gewerkt aan de liedjes/scenes/dansen.

Gezamenlijke repetitie
Iedereen verzamelt zich in de grote zaal om een aantal liedjes in te studeren. Ook de finale van de musical komt aan bod.

Knutselperiode / kleuterrepetitie
Tijdens deze periode wordt er door de kinderen uit groep 3 tot en met 8 gewerkt aan kostuums en/of rekwisieten voor de voorstelling. Hierbij worden ze begeleid door de kinderwerkers.

De kinderen uit groep 1 en 2 zijn een kwartier voor deze periode ingaat gearriveerd en opgevangen door kinderwerkers. Vanwege hun jonge leeftijd hebben de kleuters 1 werkperiode, en begint voor hun de dag later dan voor de oudere kinderen. Tijdens de knutselperiode van de kinderen uit groep 3 tot en met 8, wordt er met de kleuters geoefend aan hun stukje van de voorstelling.

Tweede repetitieperiode / knutselperiode kleuters
In de tweede repetitieperiode worden bij de dansen, liedjes en scènes van de groepen 3 tot en met 8 de puntjes op de i gezet.
Tegelijkertijd hebben de kleuters, met begeleiding van kinderwerkers, hun knutselperiode.

Generale repetitie
Vervolgens gaan alle groepen naar de grote zaal voor de Generale Repetitie. Alle stukken die de kinderen hebben ingestudeerd worden op het podium gespeeld. Tijdens de Generale Repetitie zien de kinderen voor het eerst wat de andere groepen hebben voorbereid. Spannend!

Pauze & omkleden
Na de Generale Repetitie is er zowel voor de kinderen als voor de spelers van de Vliegende speeldoos de gelegenheid zich klaar te maken voor de voorstelling. Kostuums aan, schminken, en nog snel even naar het toilet.

5 minuten voor aanvang zit iedereen klaar in de zaal. De voorstelling kan beginnen!

De voorstelling
En dan is het moment daar: de voorstelling. Alle ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, ooms en tantes en vriendjes en vriendinnetjes zijn allemaal van harte welkom om te komen kijken naar de voorstelling. Wij hopen dat u zult genieten van de kinderen, en van de boodschap die we met elkaar willen vertellen.

4 Comments on “Een dag met ‘de Speeldoos…’

  1. Wat een gave avond!! Musical Esther op t speelwerk in Zwolle . Fantastisch gedaan! Onder de indruk!

  2. Gisteravond voor het eerst met jullie kennis gemaakt. Wat geweldig programma. Zoveel kinderen die mee kunnen doen en blij in de voorstelling meedoen. Echt mijn complimenten voor iedereen. Wat een zegen over dit werk!!.
    Graag zou ik in contact komen voor mogelijkheid bespreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: