Mijn grappigste herinnering aan ‘de Speeldoosjaren’

Talitha Grotenhuis-Nawijn maakte jarenlang deel uit van de cast van de vliegende speeldoos. Als gospelzangeres is zij nog steeds volop actief in Nederland.  Met haar eigen muziek, gospelkoren, zingen tijdens Opwekking en nog veel meer deelt zij graag uit. Wij vroegen haar dit jublileumjaar eens terug te gaan in de tijd… Hoe was dat nou, bij de Vliegende Speeldoos.

Talitha: “Als ik terugdenk aan mijn ‘speeldoosjaren’ denk ik aan plezier. Plezier met elkaar als spelers, plezier met de kinderen en plezier in het publiek. Maar ik denk ook aan avontuur: altijd met andere groepen op andere plekken een productie in elkaar draaien op één dag. Ik was ‘van de zang’ en ben door de speeldoos veel vrijer geworden in acteren en aanleren van drama. En…soms gingen de dansjes ook buiten mijn comfortzone. Maar hoe leuk was dit! De kinderen gaan vaak ook net een stap verder dan ze daarvoor hebben gedaan. Dus da’s wel zo eerlijk 😉

Eén van mijn mooiste herinneringen komt uit het stuk “De Verborgen Koning”. Het stuk gaat over een jongen van nog maar 6 die koning wordt. Ik mocht die koning kiezen uit de groep waar ik mee werkte. Eens had ik een jongen uitgekozen die het super deed. Wat een leuk jong! Na het optreden vertelden zijn ouders : “Onze zoon heeft pdd nos en we zijn zo trots op hem. We wisten niet dat hij dit kon. Hij ligt eruit op school dus dit is geweldig voor hem.”Ik weet zeker dat dit maar één van de vele verhalen is over wat een dag meewerken aan “De Vliegende Speeldoos” met een kind kan doen.

Eén van mijn grappigste herinneringen komt uit het stuk “Een held op sokken”. Een stuk over het leven van Gideon. Ik werkte daar met de kleinsten. Zij waren de engeltjes die God hielpen om het vlies nat te maken en Gideon daarna wakker te maken. Een guitig meisjes-engeltje gaf daar geheel haar eigen draai aan door Gideon een verdwaald kusje op zijn billen te geven.Ook het refrein uit het slotlied vergeet ik nooit meer: “Ik ben een held op sokken, maar God gelooft in mij.” Ik hoop dat de Speeldoos ook de komende 20 jaar met volle vaart door zal vliegen!

Voor meer infomatie over Talitha’s huidige werk – zie www.talithanawijn.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: