‘Ik ben bang dat het niet kan.’

Afgelopen zaterdag 3 oktober speelden we onze 2e voorstelling in coronatijd. Wat een feest! Bijna 100 kinderen, een dappere organisatie, een trappelend team en een verhaal over moed. Zo passend voor deze tijden.

We krijgen af en toe de vragen. ‘We willen jullie graag boeken, maar we weten niet wat er kan.’ Een goede vraag. Wij denken graag mee en met wat creativiteit en moed kan er meer dan je denkt. Want wij als acteurs mogen met elkaar de vloer op en de voorstelling spelen. En wij mogen als docenten met de kinderen werken (want basisschoolleeftijd). En dat zijn dé ingrediënten die in de basis nodig zijn om zo’n dag met een grote groep kinderen in een Bijbelverhaal te stappen. Het aantal ‘grote mensen’ wat binnen bij elkaar mag komen ligt op dit moment op maximaal 30. Helemaal fijn, want begeleiding is ingrediënt nummer 3 die nodig is.

Natuurljk zouden we heel graag spelen voor een volle zaal. Het geroezemoes, de gespannen verwachting, het applaus voor de kinderen, de lachsalvo’s, het voelen van de sfeer en dynamiek van een groep die van de ene in de andere scene wordt meegenomen. Helaas. Dat is op dit moment niet mogelijk. Niet live tenminste. Gelukkig hebben we de mogelijkheid van livestream. En tijdens de voorstellingen die we nu speelden merkten we dat dat medium inmiddels in kerkelijk Nederland goed bekend is. Onlangs waren er meer dan 1000 views bij een voorstelling. Dat is meer dan er in een zaal past en wat wij op 1 dag aan kunnen.

Dus benieuwd naar mogelijkheden? En heb je vragen voor jouw school of kerk?
Neem contact met ons op, we denken graag mee.

En mocht je de komende weekenden qua kerk op zondag weer meer thuis voor de stream zitten met je gezin? Check dan nog even de filmpjes die we deze zomer maakten voor kinderen over het dienstmeisje van Naäman. Handig als alternatief programma voor je kinderen, inclusief verwerkingsopdrachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: