De Vliegende Speeldoos

Esther in vogelvlucht

foto's marjoke posterHet verhaal van Esther, gevangen in beeld, bijna als stripverhaal. En dat past wel weer bij de stijl van deze musical. Popart. Maar nu dan weer anders. Marjoke Boertjens Fotografie.

Het nieuwe seizoen

We vliegen weer!
Het speelseizoen is weer begonnen en de eerste voorstellingen zijn een feit. We starten met maar liefst 3 voorstellingen dit nieuwe speeljaar. Esther blijft, Jona komt er nieuw in en dit jaar nemen we geleidelijk afscheid van Mozes.
We zijn dankbaar voor dit feit, en voor dit mooie werk. Met een hele mooie speellijst voor de boeg trekken we weer het land in, met musicals over Bijbelverhalen. En dit jaar vieren we dat we dat al 25 jaar mogen doen!

Heel graag tot ziens bij 1 van onze voorstellingen in het land. Wil je weten waar? Check onze speellijst.

Try out Jona

Onze nieuwste voorstelling ‘Jona’ is gisteren voor het eerst gespeeld. Samen met de kinderen van Kom en Zie in Rotterdam is de eerste Jona een feit. Een allereerste keer waar alles samen komt: tekst, liedjes, decor, kostuums, licht, geluid en… ons belangrijkste ingrediënt: de kinderen!
Wij gaan in juli weer de repetitieruimte in om verder te werken aan deze voorstelling, om te evalueren. En om te zorgen dat ons hele team ingewerkt is. Zodat we dit najaar op volle sterkte ook met Jona het land in kunnen. En… om te vieren: want een nieuwe voorstelling maken is een feest. En we zijn heel blij met wat het is en gaat worden!

Benieuwd naar Jona? Kijk gerust op onze speellijst en kom een keer kijken!

CD opnames Jona

En we zijn weer een stap verder: afgelopen weekend hebben we de liedjes van Jona ingezongen. Alle 10 de liedjes staan erop. Dank aan studio Groovity in Amersfoort, dank aan de kinderen die zich zo goed hebben voorbereid. Dank aan Ilse Bevelander, onze oud collega, maar nu ook onze zangcoach, componist en producent.
Wat een feestje om dit samen te doen! Begin juni komt de cd uit, tijdens onze try out.

Jona update

We zijn volop bezig met onze nieuwe voorstelling ‘Jona’. Inmiddels is het script af. Dat wil zeggen, het werkscript. Want tijdens de repetities zal er vast nog wel wat wijzigen. De muziek is gecomponeerd en door fijne muzikanten ingespeeld in de studio. Decor- en kleding schetsen liggen klaar. En binnenkort gaan we als team samen met een aantal kinderen de studio in om de cd in te zingen. Alles krijgt steeds meer vorm, onze regisseur  bereidt zich voor en eind april starten de repetities.

We zien uit naar een hele mooie nieuwe voorstelling! Kijk op onze speellijst wanneer we in de buurt zijn.

Jona!

We gaan weer een nieuwe voorstelling maken!
Het duurt nog even, maar we hopen volgend jaar rond deze tijd een nieuwe musical te hebben. Over Jona.

Een uitdagend en spannend verhaal. Over een jongen die niet wil. Over taken die je soms gewoon moet doen. En over een God die vergeeft, ook al gaat dat je begrip soms ver te boven.

Alles is nog open. Muziekstijl, schrijfstijl, decor … Komende maand beginnen we met brainstormen en schrijven. En laten we ons graag verrassen door dit gekke kleine maar mooie Bijbelboekje.
We houden jullie op de hoogte over hoe het verder gaat. We gaan dit verhaal over Jona even laten ‘zinken’, en daarna volop aan de slag!

Promo filmpje Speeldoos

Vanaf vandaag hebben we ons eigen promotiefilmpje! Het geeft een beeld van wat we doen. En daarnaast is het handig om dit te gebruiken als promotiemateriaal als we bij u in de kerk of op school komen.

Met dank aan de kinderen van gemeente Siloam in Ede.


Of klik hier.

Samenwerking met Kerk in Actie

logokiaVanaf  2017 werkt De Vliegende Speeldoos samen met Kerk in Actie. Kerk in Actie is een zendingsorganisatie die werkt vanuit de PKN.
Kortweg zijn we als De Vliegende Speeldoos daardoor in ‘twee smaken’ te boeken. Enerzijds gewoon via ons, zoals u misschien al van ons gewend bent. U mailt ons, we spreken samen een datum af, en we komen met een van onze voorstellingen naar uw school of kerk toe. Om samen met de kinderen een musical te spelen over een Bijbelverhaal.
De andere smaak is precies hetzelfde zoals hierboven beschreven.  Maar heeft een extra ingrediënt: namelijk Kerk in Actie. Naast dat wij als Vliegende Speeldoos een onvergetelijke dag beleven en met vele kinderen samen in een Bijbelverhaal stappen, zal er ook aandacht zijn voor kinderen verder weg. Hoe gaat dat precies?
Meer weten over deze twee smaken en de bijbehorende ‘receptuur’?
Mail ons. We geven u graag meer informatie.

Zilveren Duif?

Flyer Esther vkDe cd van Esther is genomineerd voor een Zilveren Duif!

Bij onze voorstelling Esther, hoort ook een cd, met de liedjes van onze musical. De cd is een hele mooie herinnering voor kinderen die in onze musicals hebben meegespeeld. Meestal wordt deze na afloop grijsgedraaid, en spelen heel veel kinderen met behulp van deze cd de hele musical thuis na.

 

Kijk voor meer informatie ook op Zilveren Duif Awards En stemmen kan binnenkort ook.

Bijna zomerstop

We hebb_DSC4045en bijna zomerstop. Dit weekend spelen we nog twee voorstellingen Esther in Gouda en in Amersfoort. En daarna gaat de Speeldoos even in vakantiestand. Maar wat hebben we een mooi half jaar achter de rug met al 29 voorstellingen en heel veel kinderen! Esther, Mozes, en de laatste David & Goliath’s, we kijken dankbaar en goed terug.
Voor straks wensen we u en jou allemaal een goede zomer toe. En graag tot ziens. Want vanaf augustus spelen we natuurlijk weer verder, kom gerust eens kijken als we in de buurt zijn.

Foto: Wijbrand Medendorp