25 jaar Vliegende Speeldoos

Afgelopen weekend hebben we als team stilgestaan bij ons jubileum. Want De Vliegende Speeldoos bestaat 25 jaar!
Terwijl we vrolijk doorgaan met waar het bij de Speeldoos om gaat, voorstellingen over Bijbelverhalen spelen met kinderen, hebben we deze mijlpaal als team samen gemarkeerd. Want het is niet niks. Al 25 jaar trekt de Speeldoos door het land. Met Bijbelverhalen. Naar kinderen. Die in grote groepen meespelen. Zonder vaste subsidies. En met inmiddels een hele fijne vrienden-achterban. Heel veel vaste boekers. En met heel veel liefde, tijd en plezier.
Het doel is vanaf het begin tot nu het zelfde geweest: Enerzijds de kinderen laten stralen als sterren op het podium. Anderzijds hen een onvergetelijk verhaal met boodschap meegeven. Het liefst levenslang. Net afgelopen weekend hoorden we daar nog weer een bewijs van Een moeder vertelde ons een anekdote. Toen ze haar inmiddels volwassen zoons vertelde dat de speeldoos kwam, wist de zoon van 20 uit het niets een volledige liedtekst uit de voorstelling Daniel op te zeggen. Ze had het even opgenomen, en liet het ons horen.

Wij zijn enorm dankbaar. Voor het werk wat we mogen doen. Gewoon omdat het prachtig is om te doen. Omdat het Koninkrijks-werk is: Verhalen van God doorgeven aan de kinderen. Omdat we genieten van deze verhalen en onze talenten hiervoor mogen inzetten.

Hoe we deze mijlpaal hebben gevierd? Als team en bestuur hebben we samen een kort weekend opgetrokken. Op adem komen, samen bijpraten. Samen cultureel genieten van een expositie van Marius van Dokkum. (Die een prachtig schilderij heeft gemaakt wat goed bij de speeldoos past, zie hiernaast.) Met een huiskamerconcert van Ilse Bevelander, die met ons terugblikte op al die mooie voorstellingen van de afgelopen jaren. Met een heerlijk diner en wandelen langs de pier van Harderwijk. Genoeg inspiratie en verwen-momenten om samen met elkaar het volgende jubileum te halen:-)

Wij stoppen niet. De Speeldoos vliegt wel door. Want zolang we nog steeds van die mooie verhalen en herinneringen terughoren van ouders van nu en kinderen van toen, weten we dat dit werk werkt.

2 Comments on “25 jaar Vliegende Speeldoos

  1. Beste mensen van de Vliegende Speeldoos. Ik heb jullie optreden nog niet zo vaak gezien, maar wat ik gezien heb was echt mooi en knap.
    Ik wil jullie in deze bijzondere tijd bedanken en bemoedigen door te gaan als deze toestand voorbij is. Gods liefdevolle, genadige zegen toegewenst.
    Jan W. Bulthuis
    NOP

    • Dag Jan, ik zag uw berichtje helaas nu pas, maar wat mooi om te lezen. Dank! En ja, de bemoediging is toch aangekomen, want in deze periode hebben we een serie van 3 filmpjes gemaakt. Die in deze periode zo vlak voor de zomer uit komen. Bedankt en u ook alle goeds en zegen gewenst. met hartelijke groet, Anneke Doest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: