Annabelle Stijvers

Mijn naam is Annabelle Stijvers, ik werk sinds september bij De Vliegende Speeldoos. En wat een feest is het al geweest! Het enthousiasme van de kinderen en de warme ontvangst van elke locatie maakt elke “speeldoosdag” tot een klein cadeautje. Ook brengt de speeldoos mij naar plekken waar ik nooit dacht te komen. 

Na mijn opleiding Muziektheater en deelname in een grote musical kon ik niet wachten om bij de speeldoos te beginnen. De combinatie van docent zijn en ook voorstellingen spelen in dezelfde productie is een luxe die maar weinig spelers kennen. Het is zo bijzonder om kinderen die eigenlijk het theater niet kennen hun fantasie te zien gebruiken en te zien stralen op het podium. Alle kinderen zijn dan sterretjes op het toneel. Ook laten wij hen op een andere manier kennis maken met de bijbel. 

Ook is het tof dat wij op die manier tijdens voorstellingen in direct contact staan met ons publiek. Iedereen die onze voorstelling bezoekt is op een bepaalde manier betrokken: hun (klein)kind, neefje, nichtje speelt namelijk een belangrijke rol in een echte musical! Het is super bijzonder om te zien hoe trots ouders op hun kinderen zijn na de voorstelling. Vaak omdat ze iets hebben neergezet wat hun eigen ouders verrast. 

Ik hoop dat de kinderen, doordat wij hen de verhalen van de bijbel laten meemaken, mogen beseffen dat de bijbelverhalen leven. Dat zij zo mogen meemaken en beseffen dat wij een levende God hebben die nog steeds verhalen maakt en door ons heen werkt. 

Naast mijn werk bij De Vliegende Speeldoos ben ik mij aan het ontwikkelen als theaterdocent en theatermaker. Binnenkort begin ik met een nieuw project bij Youth for Christ: LOBI YOU-th. Daar gaan we voorstellingen maken voor jongeren om ze kennis te laten maken met Gods liefde. 

%d bloggers liken dit: