Pinkster Quiz

We doen weer een Pinkster Quiz!
Speciaal voor groepen deze keer. Voor basisschoolklassen, kindernevendienst-groepen, bijbelclubs of… Groepen kinderen die samen met hun leiding of docent meedoen. Met ca. maximaal 25 deelnemers.

De Quiz gaat deze keer over Jozef, je weet wel, die jongen met die mooie dromen en jas. Want, De Vliegende Speeldoos gaat het komende seizoen een nieuwe voorstelling maken over deze jonge dromer. En we zijn benieuwd wat jullie allemaal denken en weten over Jozef. Daarom een QUIZ over hem.

Wat heeft dat met Pinksteren te maken? Niet zoveel eerlijk gezegd. Behalve dat we deze Quiz rond Pinksteren willen doen. En voor de kinderen en grote mensen met meer bijbelkennis, zijn er vast hele mooie lijnen tussen Jozef en Pinksteren te vinden (Pinksteren was rond de oogsttijd, Jozef heeft ook veel met oogst te maken; met Pinksteren kwam de Heilige Geest: God wil in mensen wonen. Jozef had ook een direct lijntje met God. )

Wat moet je doen?

Maak samen met je juf/meester/leiding en je hele groep een filmpje. In dat filmpje geef je antwoord op de 5 vragen die hieronder staan. de vragen en de antwoorden verwerk je in je filmpje. Maak er een vrolijk geheel van en stuur het naar ons toe. Hou er rekening mee dat we het winnende filmpje gaan delen op onze website/socials.

De 5️⃣ vragen

  1. Stel je voor dat Jozef jouw broertje was en dat hij als enige van je ouders een fantastisch kado kreeg. Wat vond je dan van hem? Hoe zou jij reageren?
  2. Waar ben jij wel eens jaloers op? En wat is jaloersmakend aan jou?
  3. Zit jij wel eens in de put? Wat helpt jou om daar weer uit te komen?
  4. Als jij koning van een land zou zijn, wat zou jij dan veranderen?
  5. Droomt een van jullie wel eens over de toekomst? En wat droom je dan?

Insturen ✉️

Stuur je filmpje voor 20 juni 2022 in naar vliegendespeeldoos@gmail.com
Voor vragen, laat het ons gerust weten via bovenstaand mailadres of door contact met ons op te nemen.

Prijs 🎁

Jazeker! De winnende groep (max. 25 deelnemers in de groep) krijgen allemaal een cd-pakketje met 3 cd’s van De Vliegende Speeldoos. Welke 3 dat zijn? David & Goliath, Mozes en Het Geschenk (over het dienstmeisje van Naaman.) Zodra de winnaar bekend is sturen we jouw school of kerk een doos met deze pakketjes toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: